29 Eylül 2008 Pazartesi

bayram tesbitleri...

İşimize geldikte ne oldu, böyle verimsiz bir gün olabilir mi? Gerçi sabah inanılmaz derecede zinde, dünyayı kurtarabilcekmiş bir enerji ile kalktım ama yazık.. Bu yarım yamalak haftaya başlangıç vesilesi ile şimdiden hepinizin bayramını kutlar, bol Alihan'lı günler dilerim..

Haftaya başlarken, haftasonu kafamıza takılan bir kaç tesbiti de sizinle paylaşmayı borç biliyorum; bayram öncesi bunları bir düşünün, irdeleyin.

Cem Yılmaz'ın yeni dvdsinin ekstra diskinde bir "hasta ve refakatci" skeci var, artık cogumuz biliyoruz bunu; refakatcinin tasvirine gülerken, Hepimiz Alihan'ız hareketi olarak aynı tatta iki tespitte bulunduk;

- Türlü izdivaçlarda görev almak üzere daima hazır bulunan bir aile büyüğü vardır. Misal, bir söz-nişan olacak bu amca keser; başka birisinin söz yada nişanı kıyması teklif dahi edilemez. Bizim ailemizdede vardı, Necati enişte. Aslında kimin gerçekten eniştesi olduğu unutulmuştur; herkesin eniştesidir o. Odur yani o kişi. Nikah şahidi olur, söz takar, nişan keser, türlü davet ve organizasyonlarda gavurların dedigi üzere "toss" yapar, kelam eder. Ama o kişi odur yani.

- Arkadaş gruplarında doğumgünü organizasyonlarından sorumlu bir kişi olur. Kim için bir buluşma organize edilecek, pasta, mum, maytap alınacak sayı ve tür bakımından bu kişiye sorulur. Bu kişi doğumgünü partisine geç kalan bir arkadaşa "pasta alma" görevini veren kişidir. "10 kişilik, krokanlı olsun, vişne olmasın. 5 Mum, ikide maytap kap" gibi bir repliği vardır. Yada doğumgünü organizasyonu ile ilgili bu kişi aranır her tür durumda. Bu vardır yani, o kişi odur. Başka biri olmaz.

küçüklerin gözlerinden, büyüklerin ellerinden öperiz.
esen kalın.

Hiç yorum yok: