25 Ağustos 2008 Pazartesi

türk tarihine damgasını vuran karakterler #1

türk tarihine damgasını vuran kelamlar serimizden sonra, şimdide türk tarihine damgasını vuran karakterler ile sizi bambaşka kafalara sokuyoruz.


kendisi medyaya ve canım halkımın beynine damgasını vurduğunda ben daha küçüktüm. ancak ilginç ceketi, kılıcı, arabadan pastası ve o dönemin rus ablalarıyla verdiği alemlerle tanıdığımız bu kişi, titan saadet zincirinin arkasındaki büyük zeka kenan şeranoğlu.

kişiden önce titan saadet zinciri neydi hatırlayalım; sistem basit işlerdi. bir kaç basit gerekliliği sağlıyorsanız çok kolay şekilde bu zincirin bir parçası olabiliyordunuz;

1. salak olmanız.
2. aynı derecede yada sizden daha salak arkadaşlarınız olması.
görüldüğü gibi, oldukça basit bu gereksinimlere sahip bir türk evladı idiyseniz, sizin için titandan daha şen bir eğlence düşünülemezdi.

sistemin işleyişini ise 3 adımda anlatabiliriz.

1. salak olduğunuzdan emin olduktan sonra, halihazırda titana üye olmuş başka bir salağa başvurarak sisteme giriş ücreti olan 2500 DMyi(deutsche mark - üzerinde abidik şapkalı bir abinin resminin olduğu eski bir para birimi.) veriyordunuz.
2. "kazıklanıyor muyum acaba ben?" sorusu zihninizde belirirken, "yok ya, ben niye kazıklanıyım. ben onun yerine bizim ziya'yı kazıklıyım." diyerek salak ziya arkadaşınızıda 2500 DM vererek üye yaptırıp onun üzerinden 500 DM kazanıyordunuz.
3. bundan sonraki adım 1 ve 2. adımların ardı ardına tekrarından ibaret olup, her üye yapılan salaktan 500 ve onlarında üye yaptıklarından belli bir yüzde almak sureti ile zengin olma hayalleri kuruyordunuz.


sistemi türkiyeye getiren bu değerli şahıs kenan şeranoğlu ve tonton pederi barbaros bey, arkadaşını kazıklayarak zengin olma hayali ile gözü kararmış canım türk insanının (tam olarak 30000 adet) üzerinden yaklaşık 75 milyon DMlik bir kaynak yaratmış ve bu paralarının bir kısmını bir adet lamborghini, bir adet ferrari, 2 adet mercedes ve 3 adet BMW gibi motorlu taşıtlara, diğer kısmını ise samuray kılıcı, rus kızı, pasta ve ne idüğü belirsiz ceket ve atkılara yatırmışlardır.

kenan beyin yakalanmasına neden olan vaka ise en yukarıdaki çoğumuzun belleklerinde yer etmiş izmirdeki doğumgünü partisiydi. partide pastayı kesmek için kullanılan samuray kılıcından şüphelenen polisin yaptığı baskında yakalanan ve kılıcın kaçak olmasından dolayı içeri alınıp daha sonrasında ise paraları gümlettiğinden dolayı 33 yıl ve o zamanın 22 milyarı cezaya mahkum edilen bu şirin insan, 4 şubat 2008de tahliye oldu. Alihan'la karşılaşmaları halinde inanılmaz bir sinerji yakalayacaklarına kesin gözü ile bakıyorum.

bizim millet çok sever bilirsiniz, bunları görünce bide transa geçip, "hey, hey, hey, hey..." tarzı heyliyen bir grup vardı. Allah selamet versin...

Hiç yorum yok: