13 Ağustos 2008 Çarşamba

neden alihan?

bu blogun adı neden hepimiz recep bülbülses'iz, ya da hepimiz ajdar'ız değil de hepimiz alihan'ız?

cevabı basit...
alihan bizden biri.
alihan gibi sansasyonlarla gündeme gelen diğer şahısların icraatlarıyla alihan'ınkileri karşılaştıralım, farkı göreceksiniz.

misal gökhan özen. malum her albüm arefesinde süper kurgulanmış hollywood senaryolarını sergilemekten imtina etmeyen biri. yeri geldi jet-ski ile kayboldu, yeri geldi kadın kuaförünü dövdü (neden dövmüştü lan o kuaförü?) şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım. burası türkiye. jet-skiyle kaybolmak ne demek lan? florida'mı lan burası? köpek balıklarıyla da boğuştun mu? hele son albümdeki hareketleri gökhan özen'in artık iyice yaratıcılıktan uzaklaştığının en büyük göstergesi. iki biceps, iki göğüs kası, ve tabiki dövme. ah be gökhan, bu iş tutsa doğuş kraldı şu an.

ikinci örnek olarak ajdar'ı ele alalım mesela. her ne kadar alihan'la ortak bir sansasyona imza atmış olsalar da, genel duruş itibariyle birbirinden çok ama çok farklı karakterler. alihan kendisiyle bu kadar taşak geçilmesine müsade etmez asla. alihan gururludur. yanlışı sevmez, hatayı kabul etmez. zira ajdar'la olan tatsız münasebetlerinin sebebi de alihan'ın ajdar'la bu kadar taşak geçilmesine rağmen ajdar'ın umursamaması yüzünden çıktı. halkın çocuğu alihan sadece kendisi için duyarlı değil, bir türk çocuğunun ezilmesini de içine sindiremiyor.

bu örneklere karşılık alihan ne yapar? atadan kalma yöntemleri kullanır. ama olduğu gibi yöntemleri copy/paste olarak da uygulamaz. her hareketine biraz kendisini katar. misal köprüye çıkar ama atlamaz, benzin döküp kendisini yakmaya çalışır. gece bir bayanla dışarı çıkar görüntülenmek için cümle alemi toplar, ama fason kavgada yere atılan telefon olarak kendisininkini kullanmayacak kadar da kurnazdır.

velhasıl
alihan türkiye'dir
türkiye de alihan...

Hiç yorum yok: